Selecteer een pagina

Met trots presenteren wij:
De eigen vrije oudejaarsconference in samenwerking tussen Hart voor Humor en Sociëteit Weltschmerz.

Eerder was Weltschmerz al een tweewekelijkse vaste stand-up comedy-locatie van Hart voor Humor. En nu, nog voor het nieuwe jaar van start gaat, organiseren Weltschmerz en Hart voor Humor dé oudejaarsconference waar iedereen welkom is.
Op 23 december zullen er twee shows zijn vanwege de snelle uitverkoop van de vorige edities. De eerste show start om 18:30 en de tweede om 20:30u. Deze wordt uiteindelijk om dezelfde als de conference van Peter Pannekoek live uitgezonden.

Datum: Donderdag 23 december
Show 2: 20:00 uur inloop en 20:30 uur start de show.
Entree: 15 euro + €0,75 servicekosten

De Ravage:
De show gaat uiteraard over de afgelopen coronatijd en de verdere verloedering van de maatschappij. Chris neemt u op ongenuanceerde wijze mee door het jaar en is niet bang om de grens op te zoeken. Verwacht geen liedjes, geen ontroering – maar de keiharde realiteit. En zoals u zult merken; niets is lachwekkender dan de waarheid.
De oudejaarsconference wordt gedaan door de vaste kracht van Hart voor Humor: Chris van der Ende. Chris is één van de ervaren krachten achter Hart voor Humor. Chris is onder andere bekend van programma’s als The Comedy Factory, De Slimste Mens (België) en Jörgen Raymann.
Hij is geadopteerd uit Brazilië en noemt zichzelf “een lompe boer verpakt in een tropische verassing”. Hij is de eerste gecancelde Nederlandse stand-up comedian die niet meer op TV mag optreden, omdat Tunahan Kuzu (DENK) kamervragen heeft gesteld omtrent zijn grappen over donkere mensen. Hart voor Humor staat voor artistieke vrijheid en Chris van der Ende is daar de belichaming van. Zijn stijl van humor is niet gemaakt voor tere zieltjes.

Disclaimer:
Hart voor Humor is opgericht vanuit het idee dat deze kunstvorm een ode toebrengt aan de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van expressie. De cabaretiers dienen te zeggen wat zij willen zeggen, zonder zich eerst af te vragen wat het publiek vindt; alleen dan kan de show authentiek zijn en zo recht doen aan het publiek.

Op www.hartvoorhumor.nl en www.cafeweltschmerz.nl/doneren/ kan je doneren voor de initiatieven.

Achtergrond informatie Hart Voor Humor:
Jonathan Krispijn treedt al vier jaar op als stand-up comedian en deed mee aan diverse cabaretfestivals. Zo bereikte hij in 2019 de halve finale van het Eindhovense “comedy match” en kwam hij in de derde ronde van het Amsterdamse Kleinkunst Festival 2020. Het laatste festival – Het Groninger Studenten Cabaretfestival 2021 – besloot hij na het bereiken van de halve finale het theater te verlaten, omdat hij niet mee wilde doen aan de QR-samenleving die toen werd geïntroduceerd.

Het was het startschot om zijn eigen comedycollectief op te richten, “Hart voor Humor”, die voor iedereen toegankelijk is én blijft. Comedy dat niet meedoet aan de woke-cultuur, politieke correctheid of het uitsluiten van gevaccineerden. Hij doet dit samen met Chris van der Ende die ook niet meedoet aan de medische apartheid. Chris is één van de ervaren krachten achter Hart voor Humor. Hij is adopteert uit Brazilië, noemt zichzelf “een lompe boer verpakt in een tropische verassing” en is de eerste gecancelde Nederlandse stand-up comedian die niet meer op TV mag optreden, omdat Tunahan Kuzu (DENK) kamervragen heeft gesteld omtrent zijn grappen over donkere mensen bij omroep Powned. Hart voor Humor staat pal voor artistieke vrijheid en Chris van der Ende is daar de belichaming van. Zijn stijl van humor is niet gemaakt voor tere zieltjes. Chris is o.a. bekend van programma’s als The Comedy Factory, De Slimste Mens (België), Jörgen Raymann en Powned.

Hart voor Humor is opgericht vanuit het idee dat deze kunstvorm een ode toebrengt aan de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van expressie. De cabaretiers dienen te zeggen wat zij willen zeggen, zonder zich eerst af te vragen wat het publiek vindt; alleen dan kan de show authentiek zijn en zo recht doen aan het publiek.

Een avond met Hart voor Humor bestaat uit:
– Een presentator die alles aan elkaar praat
– 2 acts van 20 minuten voor de pauze en afsluiter Chris van der Ende speelt 30 minuten na de pauze.

Extra mogelijkheden:
– Comedyshow en daarna een Afterparty met DJ (DJ kunnen wij regelen of u zelf).
– Eén van de cabaretiers solo boeken om bijvoorbeeld uw informatieve avond af te sluiten met een act.
– Duo show in de huiskamer, bestaande uit twee cabaretiers die langer spelen.

Jonathan Krispijn staat zelf bekend als een ouwe ziel in een jong lichaam: “25 jaar oud, maar van binnen al net zo zuur als Johan Derksen. “In het dagelijkse leven is hij verslaggever bij Ongehoord Nederland, docent Nederlands op de middelbare school en is onderdeel van het satirische programma van Café Weltschmerz “Poppencast TV”, waar hij regisseur is. Onder andere Chris van der Ende van Hart voor Humor is te zien bij het programma Poppencast TV.

23 december @ 20:30
20:30 — 21:45 (1u 15′)

Schipholrijk

Chris van der Ende

Uitverkocht